Inredningen är gammeldags, men vårt gästhus Allena har alla bekvämligheter. Sköna sängar, toalett och dusch. Köket är fullt utrustat och här finns, förutom sedvanlig grundutrustning, micro, kaffebryggare, brödrost m.m. 

TV går att ordna till den som vill, men finns inte som standard i huset. Snart finns internet, vi vet dock inte datum ännu. Dags för "teknik-detox" kanske?

Bekvämt...

 

 
Sov gott

Blå rummet har två enkelsängar om vardera 90 cm som enkelt kan ställas ihop eller isär beroende på hur man vill sova. Ett arbetsbord för den den som behöver skriva av sig. Här finns två fönster, det höga bakom sängen och det låga mot vattnet. Alla höga fönster har rullgardin. 

 

Gröna rummet har skön en dubbelsäng (160 cm) Det låga fönstret vetter även här mot vattnet.

...och så eko som möjligt

  • Vanlig spis med ugn, microvågsugn samt kökspanna vars platta man kan nyttja till varmhållning ex. Här finns även brödrost, matberedare och all sedvanlig utrustning i ett kök.
  • Det finns elpatron – dvs huset hålls uppvärmt även om du inte eldar – men vi rekommenderar att man håller kökspannan varm under svalare perioder för att minska elförbrukningen. Så är det ju rätt mysigt att elda också.
  • Grönsaks- och kaffesumpskompost finns på bron, källsorteringsskåp i farstun. Vi sorterar papper, metall, glas, petflaskor, batterier och glödlampor. 
  • Varmvattenberedaren är hyfsat stor, men vi rekommenderar att man inte låter vattnet stå och rinna i onödan (så det finns varmt vatten kvar till duschen) för att undvika onödig energiförbrukning.
  • I möjligaste mån är husets inventarier införskaffade i andra hand. Dels för att passa husets karaktär, men också för att det är det mest miljövänliga alternativet. 
  • Vi byter ut alla gamla glödlampor mot LED och använder timer till mysbelysningar.